onsdag den 25. november 2015

Christianshavn - en guide

Min mand arbejder i dag på Islands brygge og har før dette arbejdet ude ved Operaen, så Christianshavn og Amager er et sted, som jeg gennem årene er kommet ofte. Vi mødtes nogle gange til en frokost i hans arbejdstid, jeg ville hente han fra arbejde og vi ville gå en tur og drikke noget kaffe og holde i hånd i de hyggelige gader.


Om sommeren elsker jeg at sidde ved Christianshavns kanal og læse en bog og nyde livet på papirøen. Om vinteren skal jeg altid, som en tradition forbi Christianias julemarked, som uden tvivl, er det hyggeligste og mest autentiske julemarked i byen.


Jeg har mange ynglings steder på Christianshavn, men som sagt er en af dem, Papirøen. jeg er vild med konceptet. Jeg elsker altid at komme på den slags spisesteder når jeg er ude og rejse, og normalt syntes jeg ikke jeg kan finde den samme stemning og ægthed I Danmark, som man ville kunne i Italien eller Berlin, men jeg syntes Papirøen er meget autentisk og ægte og deres udvalg er fantastisk.Jeg har efterhånden prøvede det meste derude, men det som jeg ofte vender tilbage til er deres bud på fish n´chips, som er så lækker. Fisken er frisk og saftig, pommes er krydderret, grønsagerne er bestemt af sæsonen - fx om sommeren får man grillet, friske asparges til. Du finder også en af de mest velsmagende burgers og lækker mexicansk mad derude. Jeg elsker at komme der på alle tider af året, men naturligvis er livet om sommeren, når man kan ligge i de hyggelige liggestole noget særligt.

 

Christianshavn er det hyggeligste sted at tage ud og gå en tur. Jeg kan godt lide at gå rundt på voldene,


Gå en tur på Christiania og se på alle de skønne og kreative huse og gamle militær bygninger og inspirerende graffiti. Der er smukt om sommeren og om vinteren.De autentiske, brostensbelagt gader med deres historiske huse er så hyggeligt og giver en, en ide om, hvordan København her set ud inden den store brænd i 1800 tallet.

 Naturligvis skal man også gøre sig selv den tjeneste at smutte en tur forbi Huset på Christianshavn, som ligger i Amagergade. Gå langs kanalerne og kig på de hyggelige husbåde som ligger i den nordlige ende af kanalen.

 Du kan også leje en båd his Christianshavns bådudlejning og pakke madkurven en sommerdag og begiv dig ud på Københavns kanaler med vennerne.


Ud over Christiania og Operaen er der også en del kulturelle tilbud i området som fx Christianshavnskirke og Vor frelser kirke med dets smukke, snorede tårn som vil fører dig hele vejen til tops og give dig en smuk panorama udsigt over Københavns tage. Tager man længere ud på Holmen kan man se Sælen – den sidste danske undervandsbåd, og den eneste som har været i krigsmæssig sejllas. Dog har den lidt begrænset åbningstider. Et andet museum på Christianshavn er Orlogmuseet som fortæller den Danske flådehistorie.Tager man længere ud af Amager, kan man følge Amagerbrogade som byder på gode cafeer og en del butikker. Og er man alligevel på disse kanter vil jeg anbefale man besøger Amagermuseet – og ikke mindst tager hele vejen til Dragør. Du kan tage bud 350s hele vejen derud og du vil ikke fortryde det på en smuk solskinsdag. Jeg elsker Dragør, det er som et lille paradis, her er gamle fikserhuse i skønne farver, gamle gader med brosten, hyggelige haver med de smukkeste blomster. Gode cafeer hvor man kan nyde en lækker fiske frokost. Vi spiser ofte på hotellet. Der et Dragør fort, en god badestrand og udsigt til Øresundsbroen – lej dig fx ind på en overnatning på Dragør Badehotel og. Vi tager altid derud om sommeren og spiser en god frokost, nyder en is mens vi sidder og dypper vores fødder i havet. Dragør har også en stor betydning under 2. verdenskrig da mange af de danske jøder flygtede her til og skjulte sig blandt fiskerne mens de ventede på en båd til Sverige - der er også rejst en sten i deres minde som står nede ned havnen. Der er også et lille lokalt museum på havnen der kan besøge.


Gode spisesteder på Christianshavn:

Jeg kan godt lide Sofie Kælder – særligt fordi, Gasolin plejede at komme her – men også fordi du spiser godt og til en fair pris. Om aften kan du nyde en dry martini og hygge med vennerne.

Cafe oven vande har gode sandwich, men deres bedste trækplaster er beliggenheden – særligt om sommeren. Jeg er vild med Bastionen og Løvens weekend brunch buffet – og så serveres den i de smukkeste lokaler. Sweet treat laver en god morgenmad, dejlige kager og god kaffe og så er der hyggeligt. Et andet sted som laver en god kaffe er Den plettede gris som du finder på vejen ind til Papirøen. Cafe Wilder er hyggeligt og laver en lækker burger. Hvis du vil spise en rigtig god brunch og hvor du kan vælge retterne på din tallerken, skal du bevæge dig ud til Wulff og Konstali på Lergravsvej 57 – det er turen værd. Bagefter kan du gå en lang tur langs Amagerstand og nyde udsigten.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar