tirsdag den 24. november 2015

En guide til Østerbro

Jeg startede med, at arbejde på Østerbro i sommeren 2015. På den måde bruger jeg mange timer på området mellem søerne, Trianglen, Randersgade og Nordhavn. Jeg har ofte mellemtimer og der har jeg brug for at komme lidt og gå en tur eller drikke en kop kaffe væk fra lærerværelset, så der går jeg på opdagelse på Østerbro. Nok den område i København, når vi snakker broerne, som jeg kender mindst til. Jeg er kommet meget på den franske cafe ved søerne, og jeg har boet i Hellerup, så cykelturen gennem Østerbrogade er også velkendt, men de små hyggelige gader har jeg ikke brugt så meget tid i før nu.


Jeg har ofte to fritimer om mandagen fra 11-13 hvor jeg kan sidde og forberede mig. Jeg har dog valgt at gøre det lidt anderledes. Enten at jeg bruger disse to timer som jeg har brug for, og så i stedet forbereder mig to timer når jeg har fået fri, eller at jeg går på Mokkariet og sidder og forbereder mig, mens jeg drikker en iskaffe og spiser en morgenmadstallerken, som er simpel med en bolle, små, ost, syltetøj og to kogte æg. Men det er passende og der er en dejlig stemning på cafeen. Den er ikke så stor, mange kommer for at arbejde, så der er en dejlig rolig atmosfære. Dejlig musik og rar belysning.
Om tirsdagen har jeg nogle gange fri til middag, og hvis jeg skal mødes med en veninde og spise noget frokost eller en sen brunch, tager vi ofte på Bopas plads og spiser på cafe Bopa, som udover at lave en lækker og delikat brunch tallerken også laver lækre brugers


. Der er så hyggeligt indenfor, som at komme ind på en lille jysk kro. Om sommeren er der en helt særlig stemning på Bopa plads, med kulørte lamper som man kan nyde en kold øl under en varm sommer aften. Her finder man også cafe Pixie, som er i familie med Taxa og cafe Auto som er beliggende på Nørrebro.


Et andet sted jeg godt kan lide at komme om sommeren, er den før nævnte Franske cafe ved søerne. Her kan man sidde i skyggen under de store træer og nyde livet omkring søerne, hvor folk kommer hånd i hånd, med barnevognen eller løbende så de giver en dårlig samvittighed mens man sætter tænderne i deres lækre kyllingesandwich med spejlæg og pommes.

Hvis det skal være lidt mere lækkert og udsøgt, vil jeg anbefale Dag H. Både deres brunch – men også resten af menukortet. Der kræses for de nordiske råvare og den smukke anretning. Skal det går lidt hurtigt, findes der også en le le street food på Østerbro, lige ved søerne, så man kan tage det til go, og sætte sig med en kold flaske hvidvin over på en bænk og nyde maden og udsigten.Er man til det franske køkken, er det uden tvivl NO 1. I Århusgade som man skal besøge. Det laver udsøgt mad og kræser for de gode rådvare og de fantastiske smagssammensætninger. Jeg har selv været her i to år i træk på min bryllupsdag – der er super romantisk og en dejlig stemning. Classensgade – i den anden ende af Østerbro, ligger der mange udsøgte restauranter og cafeer, jeg vil anbefale Cafe Merci og Gustavs Bistro – og vil du smage Københavns bedste is, skal du besøge Olufs ismageri– du vil ikke fortryde det.


lige om hjørnet fra mit arbejde ligger Kaffestuen. En hyggelig lille cafe med gråmalet gulve, forskellige type borde malet i pastelfarver og en rar og næsten sommerhusligende stemning. de laver lækre kager, sandwich og rigtig god kaffe.

Hvis du er på jagt efter nogle gode antikkøb eller retro design er Østerbro også ideel. Der ligger denne skønne retroforretning, som hedder Designermix - dog har den ikke de mest belejlige åbningstider, men udvalget er fedtJeg kan godt lide at gå en tur på Holmens kirkegård, den er smuk og meget stille. det samme er gældende for Garnisons krigegården som også ligger på østerbro. som har en masse stier og kringlede kroge som man kan finde ro i. den er samtidig også meget historisk, da mangle faldende soldater ligger begravet her og kirkegården her derfor en tilknytning til den danske militær historie.


1 kommentar:

 1. Hej Trine
  Vi er et non-profit netværk af gadehaver på Østerbro
  Jeg har lige tilladt os at låne dit fine foto af Kagestuen 43 til vores Facebook - en begivenhed 3/10 netværksmøde på cafeen.
  Lad mig det vide, hvis det ikke er o.k at vi låner det.
  Hilsen Berit - Østerbro Gadehaver
  https://www.facebook.com/gadehaver.2100/

  SvarSlet