lørdag den 21. november 2015

Frederiksberg - en guide

For en del år siden, boede jeg på Frederiksberg. Jeg elskede at bo i dette område. Der var så mange grønne arealer, smukker alleer og gode cafeer og lækre butikker. Det er højt til loftet og plads på fortovet. Det er samtidig også meget pænt og poleret og du finder ikke så mange skæve steder som du fx gør på Nørrebro. Det er det pæne område, hvilket præger bybilledet. Men jeg elsker de forskelligheder som København har at byde på når man blot cykler 10 -15 min. I forskellige retninger. Det var også her jeg gik på lærerseminariet, så jeg havde min daglige gang her i over 4 år. På den måde lære man de små gader at kende, spise på en del cafeer og drikker en fandens masse kaffe.
Med udgangspunkt i dette har jeg lavet en lille guide til Frederiksberg

Jeg spiser tit på Cafe den blå hund - en cafe som deler mange vande. Men på en dejlig sommerdag hvor man kan sidde udenfor og nyde solen er her ganske hyggeligt. Er glad for deres brunch og kyllingesalat.
Den hyggeligste gade på Frederiksberg  ligger mellem Vesterbro og Frederiksberg -  Værndamsvej - det lille Frankrig kaldes den også. Måske fordi den franske skole her til huse her, eller den lækre osteforhandler eller de lækre franske spisesteder – måske er det blot den atmosfære som befinder sig i denne lille gade. De steder som jeg vil fremhæve er: Granola, den hyggeligste cafe, og som laver den skønneste morgenmadstallerken. Om sommeren kan man sidde udenfor og nyde maden og livet i gaderne. De laver lækre, sprøde Croque Madame med stærk sennep og den perfekte fordeling af ost og skinke. Indretningen er 1930 inspireret.


Et andet morgenmads sted er Ipens og Co som ligger på gammel kongevej. De har en god morgenmads tallerken og smørebød med avokado og kartoffelmader. Der er en hyggelig og afslappet stemningen, cafeen er en gammel tobaksforretning. Og  så laver de en god kaffe fra Coffee Collectiv.Skulle man være vidl med lækre chessecakes skal man smutte forbi Bertels på Falkoner Alle 54 (De har også en cafe i Kompagnistræde). De har et stort udvalg er velsmagende chessecake. Priserne er høje, men stykkerne er gavmilde og smagene fyldige og delikate.

Mangler man et hyggeligt sted at spise frokost, skal man gå på Maudes cafe, hvor man kan få fransk bondebrød med ålerøget spegepølse som er meget velsmagende.
Om sommeren vil jeg tage i Krøyers have tæt ved Frederiksberg slot og spise en lækker sommerfrokost i de hyggeligste omgivelser. Derefter kan man gå en lang tur i Frederiksberg have og slutte af i Søndermarken og et besøg i cisternerne som er utrolig smukke og en helt speciel oplevelse - ligger overfor  Frederiksbergs slot. Der er også smukt om vinteren


Ikke så langt fra Frederiksberg Kirkegård ligger Olivers oase, som er en bygning fra 1902, de har lækker kaffe. Smooties og kager. Om sommeren er fra store, brede sofaer som man kan ligge i under træerne, i skygge fra skolen.

Om aften vil jeg anbefale at man gik tilbage Værndamsvej og spise på Cafe Viggo – som har et lækkert fransk køkken eller Cafe Sokkerlund, som uden tvivl laver byens bedste burger. Er man mere til det italienske køkken kan man enten tage ud og handle ind til en middag man selv skal lave i Quattro Fontane Due på falkoner Alle 42 som har gode og lækre italienske specialiteter. Eller man kan nyde en lækker middag på Da Claudio der ligger på Godthåbsvej 42, hvor priserne er meget fair.  Eller Fabio på falkoneralle, hvor priserne er i den lidt dyre ende

Et sted jeg syntes er lidt overset er Fru Jensens Fristelser som ligger i en gammel stationsbygning ved Grøndal station. Udefra ligner cafeen ikke noget særligt, men indenfor er det nærmest en sommerhus stemning. Her kan du får virkelig gode sandwich eller god morgenmad, tapas, salater eller en pæretærte – alt til meget rimelige priser.Jeg kan gode lide Bak Shop som ligger på Gammel Kongevej 153  - en interiør butik, med smukke ting til dit hjem. er du på retrojagt skal du besøge Dejavudesign, Eller finderi med genbrugsfund
skal du blot ose og hygge er Værndamsvej, Gammel kongevej, Falkoner Alle og Godthåbsvej de gader som er kernen af Frederiksberg. Hyggelige gader som Allegade er smukke om sommeren. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar