lørdag den 21. november 2015

Mit Vesterbro

Jeg boede for nogle år siden, lige da jeg mødte min mand på Vesterbrogade  - lige overfor, hvor bymuseet plejede at ligge. Jeg kan rigtig godt lide Vesterbro og kunne jeg bo på ydre Vesterbro ville jeg gerne det. Vil ikke kunne bo inde på Vesterbrogade igen, det er for tæt på det hele og i midt i alt menneskemængden. Men jeg elskede at bo derinde da jeg gjorde og nød de muligheder, dette område havde at byde på. Der er mange lækre, butikker, bar og cafeer. Det er også et område, som i mange pr har fået en del opmærksomhed, et område med en del fokus og er derfor også blevet en smule poleret og ensformede. Det er et typisk område i København. Det repræsentere alt hvad jeg elsker og hader ved Købehavn. Det er blevet for pænt. Der er tegnet for meget indenfor stregerne og ingen tør bevæge sig udenfor dem. Dog skal jeg sige, at man ikke kan tage Vesterbro ud af Vesterbro, det er stadig et område som fortæller den historie som det er kendt for. Det er et område med så mange kontraster, mange triste skæbner. Vesterbro er et sammensat sted af narkomaner, prostituerede, hipsteres og unge børnefamilier. Det giver et sprudlende liv til området.
På sønder Boulevard finder du nogle af Vesterbros bedste cafeer, nemlig ”Mad og kaffe” samt ”Dyrehaven”.
Mad og kaffe er blevet mit søndags sted, særlig om sommeren hvor man kan sidde udenfor og nyde solen og hvor der ofte lige udenfor er loppemarked, hvor private sælger ud af deres gemmer. Indenfor er der er dejlig og afslappet atmosfære, med forskellige type borde og stole, gamle underkopper som lyseholder og et knirkende trægulv. Jeg er vil med deres brunch, som altid er velsmagende og lækker anrettet. Du kan få op til 7 valg på din brunchseddel, men jeg plejer aldrig, at kunne spise mere end 5. Ofte sælger vi (Min mand og jeg) noget forskelligt begge to, så vi på den måde kan smage 10 små ting frem for kun 5. En anden ting som jeg er fan af hos Mad og Kaffe er deres smørebrød, særligt deres avokado med chili og mandler og kartoffelmaden med friske ærter og ærteskud – kunne spise det hver uge.


På Dyrerhaven har de en af mine ynglings retter; Æg Benedicht (virkelig en maglevare på danske cafeer) og en lækker avokadomad. Indretningen er fantastisk med en masse træ, der er sådan lidt bodega wibe – men på den gode måde.

Ikke så langt herfra på Istedgade, ligger Bang & Jensen, de laver en lækker og enkelt morgenmad, som er skøn – det er samtidig et sted jeg gerne komme en lørdag aften og drikker nogle af deres fantastiske cocktails. Istedgade er fantastisk og indbegrebet af Vesterbro hvis du spørge mig. Der ligger en masse fede butikker og spisesteder.

Zakabona som ligger på Istedgade 88 laver en lækker traditionel brunchtallerken ,og french toast. Skulle du have lyst til at spise de lækreste kager og drikke skøn te, skal du besøge Tante T. I Viktoriagade 6, perfekt til en regnvejrsdag sammen med veninderne. Skulle du blot trænge til en lækker kop kaffe, vil jeg anbefale det hyggelige, lille kaffested som har det opfindesomme navn ”Kaffe”. Der er ikke meget plads, men gå ind og køb en kaffe, en croissant og læs avisen – den ligger på Istedgade 90.

Jeg elsker Thai mad og laver også en del Thai mad selv. når jeg skal handle ind, går jeg ned i Istedgade hvor det thailandske supermarked ligger. De har alt hvad man kan behøve til en perfekt wok eller karry. Hvis du vil spise lækker thai skal du gå på Spicylicios der ligger på Istedgade. Hvis du er i humør til nudler, får du de bedste æggenudler på Noodlehouse, det er ikke et stort sted, tror der er plads til 7 personer, men maden er fantastisk, frisk og velsmagende. Er du mere til Indiskmad, skal du spise på Bollyfood i Kødbyen. Du får en bakke med den skønneste, mest fyldige karry, indisk salat, en vegetar frikadelle og den skønneste lassi. Nogle af de bedste pizza finder du lige overfor hos Mother, som laver lækre gourmet pizza af surdej som er bagt i bændefyr ovn. Der er en hyggelig og rolig atmosfære med en tiltalende indretning og om sommeren er der borde udenfor. Der er altid mange mennesker, så husk at bestille et bord. Priserne er i den høje ende, så det er ikke et sted man kommer hver uge, men når det skal være ekstra lækket, kommer vi her.

Et andet sted, som laver skønne pizzaer er Neigberhood. Som ligger på Istedgade. Jeg er vild med deres pizza med græskar og deres cocktails er himmelske. Nu hvor vi er lidt groumet udgaverne skal man prøve Fodrebrættet som laver de lækreste hotdog, med skøn tilbehør og farverige cocktails. Den ligger på Vesterbrogade, ikke langt fra Vesterbro Torv.

Skal man spise mexikansk, skal man spise de bedste tacos og sprøde majskolber på Barburrito som du finder i Kødbyen.

Halmtorvet er et fast holdepunkt for Vesterbro. Om sommeren oser der af liv. Der er mange cafeer, så torvet er fyldt med glade sommer mennsker. Der ligger også en del gode cafeer som ca PH cafeen, som også har gode aften engagementer med musik. Cafe Mandela laver en lækker burger og om sommeren er der loppemarked på Dan Turells plads. andre steder du finder en god burger er hos Tommi eller Vesterbros orginale burger.


På Vesterbrogade - overfor det gamle Bymuseum, ligger Madklubben, som laver skøn og lækker mad, som er lidt lækre end den almindelige cafe mad men samtidig til fair og fornuftige priser. Den på Vesterbro har ofte dannet ramme om en hyggelig fredag aften inden man fx skulle til koncert eller i teateret på det nye teater som ligger 5 min. Der fra. Skal det går lidt hurtigere og være lidt billigere, ligger Le Le streetfood, næsten lige ved siden af. Jeg er vil mad deres forretter og kalkun i kokosmælk.


Hvis jeg skal ud og hygge med nogle veninder en lørdag aften går vi enten på Malbeck og drikker skønne argentiske vine eller på Vesterbro vinstue, som rent indretningsmæssigt er en oplevelse i sig selv. vinstuen er indrettet af billedkunstneren Tine Hellehøj og er meget smuk og speciel indrettet. Skal vi blot drikke os fulde og noget billard, tager vi på McKluud, som er taget ud af 70ernes western, dog med jukeboks og en masse faste stamgæster.

Værndamsvej er min ynglings gade på Vesterbro – det lille Frankrig kaldes den også. Måske fordi den franske skole her til huse her, eller den lækre osteforhandler eller de lækre franske spisesteder – måske er det blot den atmosfære som befinder sig i denne lille gade. De steder som jeg vil fremhæve er: Granola, den hyggeligste cafe, og som laver den skønneste morgenmadstallerken. Om sommeren kan man sidde udenfor og nyde maden og livet i gaderne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar