mandag den 28. december 2015

Lyon - Frankrig 1. dagFørste dag i Lyon er veloverstået og jeg sidder her i min seng på mit hotelværelse  - hotel College, som har været en gammel skole, hvilket tydeligt ses i hotellets indretning. Værelset er lækkert og minimalistisk indrettet og er lokaliseret i Lyons gamle bydel Vieux. Med smalle, brostensbelagte, gader med så meget idyl at man næsten ikke kan bære det. Bydelen Vieux er under Unescos beskyttelse. Det var første gang en hel bydel kom på denne liste, men man forstår virkelig godt begrundelserne når man bevæger sig rundt i de smukke, romantiske og historiske gader. Der er spækket med indbydende og charmerende spisesteder, butikker og cafeer hvor man kan forsyne sig med kaffe og lækre franske kager. Lyon er kendt som Frankrigs spisekammer og dette præger dette områder og hvis man gerne vil spise lokalt, skal man spise på de såkaldte Bouchon, som laver lækker og velsmagende retter fra lokalområdet (det valgte vi at gøre til frokost).  Det er også i dette område, at mange af de historiske passager Traboules ligger gemt bag de mange gamle huse, som forbinder  mange af de smalle baggårde mellem husene og var transport vejen for den værdifulde silke som gjorde Lyon rig i tidernes morgen. Man skal gå på opdagelser i disse passager, vi fandt nogle smukke baggårde med huse tilbage fra 1500 tallet.

Vi har kun haft 3 timer i Lyon fra vi ankom til hotellet til solen gik ned ved 17.00 tiden. Vi gik rundt i de smukke gader og baggårde. Nød de smukke pladser, spiste en lækker (dog meget sen frokost) og gik en tur langs Saone floden mens solen gik ned og gav det smukkeste lys over byen. Jeg har nydt dagen sammen med min mand. forsøgt  blot nyde nuet. Jeg laver løbende oplæg om dagene hernede.

Indtil videre er mit indtryk af Lyon over alle forventninger. Her er så smukt. Byen er en fantastisk blanding mellem Rom, Paris og Lissabon. Den er smuk, varm, hyggelig og charmerende og jeg kan ikke vente til at udforske den videre imorgen.

Men eftersom jeg var oppe kl 3.30 imorges og klokken nu er 22.00 vil jeg krybe i seng med nogle lækre macarons og se et afsnit af Narcos inden jeg vil sove - ses imorgen Lyon


Smukkeste solopgang over Frankrig

Lyon Lufthavn

Udsigt fra mit hotel Collage

Hotelværelse - og alle de cola og vand du kan drikke gratis med i prisen :-)


Recpetionen på HotelletSaint Jean Baptisk - katolsk katedral og sæde for ærkebiskoppen i Lyon. Bygget fra 1180-1476


Ingen kommentarer:

Send en kommentar