mandag den 4. januar 2016

2. dag i Lyon - Frankrig

dag to i Lyon har været fantastisk. Vejret har været skønt, skyfri blå himmel og sol - godt med lidt c vitamin til krop og sjæl.



Vi sartede dagen med at gå gennem Vieux´gamle gader endnu en gang til vi nåede til stationen Vieux Lyon, som er en metro der kører og op ned af en bjergskråning. Oppe på toppen af dette bjerg eller høj finder man blandt andet Det romerske teater som er bygget ca. 17- 15 f.vt. Det er det ældste i Frankrig og har haft plads til næsten 11.000 mennesker. Det var godt velbevaret og om sommeren afholdes der stadig koncerter. Augustikken er fantastisk. Solen skinnede og jeg forsøgte at nyde nuet, at sidde i denne smukke, historiske kulisse som er over 2000 år gammel og blot være i nuet. Det var fascinerende.






Fortsætter man lidt længere op kommer man til Basilique Notre Dame de Fourviere, som kan ses fra næsten alle steder i Lyon - den er bygget på et højdebrag i 175 meters højde. Den er bygget i 1872 og er derfor ikke speciel gammel. Dens stil er en blanding af gotisk og nyklassicisme - og så er der der den mest fantastisk glasmosaik. Kirken udsmykning tager vejret fra en når man træder indenfor. Udenfor kirken er der en fantasisk mulighed, at få et udkig over hele Lyon og på en god vejrdag, kan man ane alperne i horisonten. Man kan vælge at tage metroen ned igen, eller gå ned af de stejle trapper - vi valgte det sidste, så man kunne nyde udsigten så længe som muligt.









Ved siden af kirken, finder man også Lyons svar på EffielTårnet - Tour Metallique som er 372 meter højt og derned er det højeste punkt i hele Lyon.


Vi gik tilbage af trapperne og gennem den smukkeste passage til vi var tilbage i Vieux´gader




Tiden var inde til frokost  - den tanken havde alle fået og det var en smule svært at finde et sted, som havde ledige borde. Vi endte med, at få det sidste ledige bord på Le Panier Du Chef, og som mange andre steder i Lyon, har de en menu, hvor de kan vælge mellem 4 forskellige forretter, hovedretter og desserter for mellem 12-20 euro. Jeg fik salat med gedeost, kylling med flødekartofler og chokolademousse  - samt den bedste cappuccino jeg nogensinde har smagt.





Efter frokost gik vi over en af broerne som deler Lyon. Lyon består egentlig af tre forskellige dele. Vi befandt os nu i den mellemste del af Lyon, hvor hjertet er Bellecour Plads, som måler 312x200 meter og dermed er den største åbne plads i Europa. Herfra går der en lang gade - Rue Victor Hugo , som er en lang shopping gade til du når Perrache Plads.


Der efter spildte jeg en del tid med at prøve at finde en monsoon - der stod på nettet at der skulle være en og med den rette website og det hele, men igen held øv!! Derefter gik vi blot lidt rundt på må og få, gik ned ad tilfældige, chamerende gader, kiggede butikker, og nød de smukke gader i Vieux da mørket havde sænket sig over Lyon.










Eftersom vi havde spist en ret så stor frokost ( og her har jeg ikke nævnt de alt for mange lækre snacks der er blev indtaget også - tror mig, der har været alt for mange) var vi ikke vild sultne til aften. Dog valgte vi valgte vi at dele en snack tallerken på Crock and roll

Aften sluttede af med øl på The beer som ligger lige overfor hotellet. Nu kalder hotelsengen og måske et enkelt afsnit af Orange is the new balck


Ingen kommentarer:

Send en kommentar