mandag den 4. januar 2016

3. dag i Lyon - Frankrig


I dag startede vi morgen med en kop kaffe og en gåtur langs Saone - der var ret mennesketomt i gaderne ved 9-9.30 tiden og byen var stille. Jeg elsker denne tid på dagen, hvor en by er ved at vågne. Hvor der stadig hersker stilhed og man rigtig kan se byen og hvor smuk den er. Derfor sover jeg aldrig længe når jeg er på ferie, jeg vil gerne vågne sammen med byen.Vi spiste en ret traditionel morgenmadDerefter gik vi rundt i området, som har nogle smukke, overdådige gader og smuk arkitekter. Der er pladser med fontæner, hyggelige spisesteder og gode muligheder for shopping.
Vi tog forbi Eglise Saint Nizier kirken. En smuk gotisk kirke fra 1300 tallet. Den er mest impornerende udefra. Den har en smuk, dekorativ bue som front, som kan ses på lang afstand. Den er bygget på et sted, hvor der gennem historien har ligget andre religiøse bygninger. Den har nogle glasmosaikker og et kapel ved siden af.


Derefter var det tid til frokost - jeg har hjemmefra, lavet en lille liste i mit hoved, over hvilke franske delikatesser jeg gerne vil nå at smage, croque madame var på denne liste, den har ikke været nemt at finde de andre dage, men fandt den på menukortet hos Moulin Joli. Det var måske ikke den bedste jeg har smagt gennem tiderne, men nu kan den streges af menuønskerne.Da maven igen var fuld, gik vi videre ned mod kanalen. Vi gik forbi Celestinerteatret som ligger på Celestinerpladsen der blev bygget i 1881 ovenpå nogle gamle ruiner fra et tidligere teater fra 1700 tallet.


Vi fortsatte ned til Saone, forbi den jødiske synagoge, som man ville have svært ved at lokalisere, hvis man ikke lige vidste, at den lå her - der er ikke mulighed for, at besøge den, desværre.Solen skinnede fantastisk på dette tidspunkt og vi nød den smukke udsigt over det gamle kvarter Skt. George på den anden side af breden.

Vi gik over hængebroen og ned gennem Skt. George som er en del af Vieux området med gamle, snoede gader og smukke bygninger.
Her fra tog vi metroen tilbage til den anden side af bereden og op på højen igen, til et kvarter der hedder Croix - Rousse, som minder mig en smule om Montmartre. her holder mange lokale kunstner til, og de får også hjælp til det praktiske og dermed en opbakning til deres kreative talent, så lokale designere vil forblive i Lyon og ikke smutte til Paris som så mange andre. Derfor virker dette område også meget lokalt og mindre mainstream.

Vi startede med en kop hvis chokolade hos Makkiato, som kaldte sig en Coffee pub - et meget godt mix. Herefter begyndte vi at bevæge os ned gennem de stejle og snoede gader som fører tilbage til Vieux området.

Inden vi smuttede tilbage til hotellet for at skifte tøj inden vi skulle ud og spise, gik vi bagom Saint Jean kirken, da man kan finde en gammel romersk kirke der, dateret tilbage til år 100. Der er ikke meget tilbage fra kirken, da mange siden har rippet materiale fra den til at bygge andre ting i byen. Men den står der - en del af historien og det er dybt fascinerende.

Vi tog endnu en gang forbi The Beers, ølbaren som ligger overfor vores hotel. Udvalget er fantastisk - vi nød nogle lækre øl - dog med en lidt for høj alkoholprocent - og måtte spise "lidt" tapas for at holde den gående... eller det bruger jeg i hvert fald som undskyldning...

Til aften spiste vi på Les Pampres Rouges - af den eneste, men dog meget simple grund, at det er det eneste sted, jeg har kunne finde Boeuf Bourguignon - noget af det bedste i verden. Det er ikke en lokal specialitet, men jeg elsker det og måtte have det, sp selvom der er andre steder i vieux som laver bedre mad og er langt mere hyggelige, valgte vi at spise der. Vi fik endnu en gang en 3 retters menu, som dette områdes spisesteder alle tilbyder. Løgsuppe til forret og chokolade fondant til dessert - jeg behøver vel ikke at forklare hvor let jeg rullede hjem...

Vi stoppede lige og købte lidt chokolade og sæbe (noget meget lokalt i Lyon) som gaver til dem derhjemme.
Det har været endnu en skøn dag i Lyon. Vi har taget den mere med ro idag, havde ikke en masse ting på programmet som vi bare skulle, men tog den lidt time for time, sad og kiggede på mennesker, nød solen, drak et glas vin, gik videre, kiggede butikker, tog billeder osv. En fuldstændig dejlig dag.
Nu sidder jeg i min seng, men en kold cola og alt for mæt og kan hører hvordan folk skåler i ølglassene over på den anden side af gaden mens de ler og hygger sig med hinanden - dejligt.

Godnat herfra


Ingen kommentarer:

Send en kommentar