søndag den 16. juli 2017

USA: Houston, Gavelston, Austin


Da Javier og jeg havde kendt i hinanden i små 8 måneder blev vi gift – hurtigt syntes du? Jeg giver dig helt ret. Men sagen var den, at det firma Javier arbejdede for den gang, deadline, gik konkurs, og på daværende tidspunkt var game industrien i Danmark ikke særlig stor, den er voksede over de sidste 8 år, men den gang var det svært at finde nyt arbejde indenfor hans felt som er 3D grafik. Eftersom Javier er amerikaner, skal han bruge et visum for at være her, og uden et arbejde, havde han 3 måneder at løbe på, inden han skulle rejse tilbage til USA. Det skabte en liiillleee smule panik, hvor; hvad så med os? Vi mødte hinanden den 24. januar, han mistede sit arbejde den 28. maj og vi blev gift den 11. september 2009 – en dato der bliver lidt svært at glemme, så ingen undskyldning for glemte bryllupsdage herhjemme.

Jeg havde inden vi blev gift aldrig mødt hans forældre eller hans brødre, men alle tog nyheden om at vi skulle giftes fantastisk. Vi ville hinanden, og for at det kunne lade sig gøre, måtte vi gifte os. Men det er nu nemmere sagt end gjort at leve med den man elsker, når vedkommende ikke er fra EU. Men skal bruge en masse af sin kostbare tid på det famøse ” familiesammenførings helvede”… det tager tid, lang tid. det tog os over 2 år inden Javier måtte komme og bo sammen med mig i DK. Gudskelov fik han arbejde i Berlin, som er en 40 min. Flyvetur væk, en smule bedre end en 8 timers flyvetur til Houston, hvor han blev nødt til at rejse hjem til, efter vi var blevet gift da hans visum løb ud og han skulle vente på det nye til Berlin.

Vi blev gift en fredag og efterfølgende torsdag rejste han hjem til Houston, jeg fulgte ugen efter – min første tur til USA og det første møde med Javiers familie.  Javier er født på øen Puerto Rico, men familien flyttede da han var 4 år til New Orleans , Louisiana og senere til Houston, Texas.
Mit første møde med USA var derfor Houston, Texas, ikke det kønneste sted i verden – Houston som by er ganske uinteressant. Men byerne der ligger omkring som Galveston og hovedstaden i Texas – Austin er uden tvivl et besøg værd.
Det vil være synd at sige, at vi overrender Houston med besøg, det gør vi langt fra. Fra jeg besøgte Javiers familie første gang i oktober 2009 skulle der gå små 7 år – nemlig efterårsferien 2016 inden vi kom igen.
Det er denne ferie som jeg har lavet en lille guide over, den er inddelt i tre dele. Houston, Galveston og Austin.

HOUSTON, TEXAS
Det første man skal gøre når man ankommer til Houston, er at leje en bil. Uden en bil – ingen frihed. Der er ingen offentlige transport, særligt ikke hvis du bevæger dig udenfor Downtown Houston. Javiers forældre bor i en af forstanderne som de fleste andre. De bor i det som hedder Clear Lake, ca 40-45 min. Fra DownTown Houston og i nærheden af Nasa. Så området voksede i takt med Nasa da mange astronauter bosatte sig her. Der er alt man har brug for, butikker, cafeer, coffeeshops, restauranter, shoppingsmall, biografer mm. Men er man tørstig for det mere kulturelle, skal man til downtown Houston.
Jeg kan b.la anbefale følgende; Museum of fine arts, Buffalo Bayon Park, Space center Houston samt Holocaust Museum Houston, som jeg alt sammen besøge første gang jeg var der. Skal du shoppe, skal du tage i The Galleria, kæmpe shoppingcenter. Ellers har Houston ikke så meget at tilbyde, som Javier siger, det er et sted du flytter til for at arbejde…. tiden indimellem udfylder du med at kører rundt og spise… så vi kørte meget rundt, til alt...


Vi startede da også vores første dag i Houston med at tage på ”The Krackelbell” et meget typisk sted i Texas, hvor du sidder omringet af folk iført cowboy hatte - som jeg finder noget så ”eksotisk” men det er også et sted som Javier siger man kommer hvis man vil have ” a Little bit of racismen with your pancakes”.. Men jeg er uden tvivl dansker i det store land, som suger alt der er bare lugter af ”redneck” til mig !!!!!!Men seriøst – The Krackebell laver fantastiske blåbærpandekager… så gør dig selv en tjeneste og kig forbi.

Andre gode spisesteder er ”The egg and I” som laver skønne Egg BenedictEller den famøse ”Cheesecake Factory” som ligger over alt i USA og som laver skøn mad og fantastiske kager.
Der bor rigtig mange med latinamerikansk baggrund i Houston, derfor finder man også mange skønne og autentiske mexicanske restauranter. Jeg har spist på en del - og alle er fantastisk. Javiers ynglings sted for Burgers er ”Millers” måske ikke så meget for selve burgeren, som de jo laver til perfektion alle steder i USA – er fx ret vild med at de putter sennep i deres, men mere fordi det var det sted han altid kom på som ”ung” da det ligger små 5 min. Fra Clear Lake High School hvor han gik, så det er et stykke historie for ham.

Vi nåede kun en meget kort tur til DownTown Houston i denne omgang – så der spiste vi kun morgenmad på Snooze, men det er også et fantastisk morgenmadssted, som klart kan anbefales. 

Javiers storebror bor i downtown, men eftersom vi ikke havde så mange dage derover denne gang, nåede vi kun indtil denne del af Houston en enkelt dag, men det er et hyggeligt område. Særligt området som er mere set som Montrose,  de har de bedste butikker, cafeer, brugte boghandler mm og har en stor LBGT community. Det er der kulturen er, så der skal man søge hen. 
Har spurgt Javier, hvad hans yndlings ting/steder i Houston er - her kommer listen
Arandas Taqueria - bedste tex mex kæde i Houston
Astros  - det lokale baseball team, de spiller på Minute Made Park
Dounts fra Chrity´s dounts 
The Houston Rodeo - årlig cowboy konkurrence / musikfestival


AUSTIN, TEXAS

Det tager ca. 3 timer at kører fra Houston til Austin. Undervejs kommer man igennem små byer som Bastrop, Mrenham (kendt for deres is fabrik, bluebell) og Elgin. Det er primært landbrugsområde, så der en del farms på strækningen og en rar tur når man først er kommet af de gigantiske motorveje fra Houston.

Javiers bedste ven, James og hans kone Chandra bor i Austin, så formålet var at besøge dem.
Austin er meget anderledes end resten af Texas. Eftersom det største universitet i staten ligger her, er der er en stor procentdel unge mennesker. Det gør også, at byen er den del mere kulturel og liberal end de andre. Austin stemmer f.eks. altid demokratisk til præsidentvalgene. Den er kendt for at være en lidt hippi by, med sloganet ”Keep Austin weird”. Det er en natursmuk by eftersom den ligger med smukke dale omkring og så er den kendt for sin musik og festivaler. 


Næste gang vi skal til Texas, skal vi bruge langt flere timer her. 


Spiste burgers på The Texas Chili Parlor - en gammel BBQ// Bar som har ligget i Austin i mange år. den er meget ikonisk og er berømt for deres menu. Den var f.eks med i Quentin Tarantinos film "Deathproof". 


Graffiti Park at Castle Hill, et sted som er åben for alle, og hvor alle er velkommen til at komme og udtrykke dem selv via grafittikunst. Derfor varirer kvaliteten af grafitten også lidt, nogle uger kan det være det rene kunst, andre gange ikke, men dog klart værd at smutte en tur forbi. 


Eftersom Austin er hovedstaden i Texas, er det også her stats apparatet holder til - The capitol. Det er åben for befolkningen og er en smuk bygning. Indenfor ser man mindesmærker, maleri og billeder af de siddende og forhenværende governor - som f.eks. Georg W. Bush. 


Vi var også forbi området der hedder "South Congress" som er en lang avenue som går fra syd og ender ved Capitol. Der er "hovedgaden"  Austin, der ligger cafeer, kaffebar, "Lucy indeisguise" som er en kæmpe kostumeforretning, og er egentlig bare rigtig hyggelig Lokation for en slentretur. Ellers er mine forslag hvis man befinder sig i denne super cool by følgende:

Barton Spring når vejret er godt, smuk park med en varmekilde.

Congress Avenue Bridge - særlig om aften, så man kan se alle flagermusene...

Spis en burger på "Hopdaddy"

The Continental Cub på South Congress Av. hvor mange af de helt store rock legender har spillet. 

GALVESTON, TEXAS

Vores sidste dag i Houston blev brugt ved stranden ved Galveston. I begyndelsen af 1900 tallet så det ud som Galveston ville blive en af de største havneområrder i Texas. Men en kæmpe orkan kom og ødelagde næsten hele byen. siden da havde byen svært ved at komme sig og er derfor i dag kun en lille `port town`. Det var et område hvor mange fattige bosatte sig og orkaner fortsatte med at ødelægge området, men der er mere styr på det i dag og derfor flytter flere til området, hoteller skyder op og mange komme på besøg. Man kan tydeligt se hvordan denne by en gang har set ud gennem arkitekturen, som er tydelig victoriansk. Så der er denne helt særlige stemning i området, med de smukke gamle, malede træhuse. 

Stranden er kærkommen, når man kommer i Oktober. Der er stadig meget varmt og med en høj luftfugtighed, kommer man ikke meget ud i frisk luft i selve Houston, men her ved vandet var der skønt. Ved stranden ligger : The Gavleston Island Historic Pleasure Pier. Et lille tivoli på en promenade - det er gratis at komme ind på forskellige dage. 
The Moody Masion - som er bygget af den rigeste familie som boede i dette område. 

 The bishops palace - som har overlevet orkanerne. Det er bygget i 1800 tallet af en jurist, men i 1923 købte den katoske kirke ejendommen og nu bor områdets biskop der.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar